fbpx

HRANA ZA MOZAK

Program za poboljšanje kognitivnih sposobnosti kroz hranu i suplemente.
POKLON*- prvih 45 prijavljenih uz kurs dobijaju i dva pakovanja suplemenata za fokus, mentalnu bistrinu i balansiranje energije.
*poklon važi samo za prijave iz Srbije – zbog tehničke nemogućnosti slanja paketa u inostranstvo
Pogledaj Video
Play Video

Energetski padovi

Većina osoba starijih od 18 godina ima problem sa tzv. energetskim balansom. Ljudi se teško razbude, nenaspavani su, neretko imaju osećaj da su tokom dana poluuspavani, kreću se kroz neku vrstu mentalne izmaglice. Zbog toga često uzimaju razne nezdrave energetske napitke, unose veliku količinu šećera i nekvalitetnu hranu koja uzrokuje niz negativnih posledica. Tihi iscrpljujući upalni procesi, previše kortizola – hormona stresa, premalo “moždane hemije za spavanje” (melatonin) – siguran su put u dogoročnu iscrpljenost i naravno loše intelektualne rezultate.

Jasno je da je ljudima potrebno rešenje i da je jedino koje oni imaju da – uđu u market i nakupuju “energiju” zapakovanu u dobru reklamu. To nije dobra solucija. Takođe, koliko god naše tehnike učenja bile dobre – one nisu dovoljne. Ako mi na nivou hardvera imamo problem i u sebe sipamo “loše gorivo” – samo je pitanje vremena kada ćemo fizički da “padnemo”. Tada nijedna motivaciona strategija ne može da pomogne.

Ok, ako su to problemi kakvo je rešenje?
Rešenje postoji, jednostavno je i možete da počnete da ga primenjujete odmah.

Sistem

Sistem za optimizaciju kognitivnih sposobnosti se “instalira” veoma brzo. Prva stvar je da postavimo nutritivni temelj – kroz kombinaciju hrane za mozak, unosa vode i sna. Drugo je da izgradimo potporu kroz suplementaciju. Kroz postavljanje temelja – mozak dolazi “pod kontrolu”. Kada izgradimo sistem za suplementaciju tada “polećemo”.

Trebalo bi da shvatite i da jedno bez drugog ne ide. Možete da kupite najbolje suplemente, ali ako ih ne koristite pravilno – samo trošite i vreme i novac. Zato je potrebno da instaliramo pravila za nutritivno balansiranje pa tek onda da koristimo suplementaciju.

Koliko je vremena potrebno? Realno, treba vam nekoliko dana – da bukvalno preporodite fokus, budnost i brzinu. Čak i samim balansiranjem nutritivnih unosa – popravićete i budnost, fokus i pamćenje. Sa druge strane kada u to uključite suplementaciju (koja mora da je zdrava i da pomaže ne samo kognitivnom funkcionisanju nego ukupnom stanju organizma) imaćete jako dobar i merljiv rezultat.

Ovaj program (isto kao što se ja bavim intelektom, emocijama i komunikacijom) vodi Peđa Marković saosnivač Mangrowe platforme na kojoj se nalaze naši kursevi i zajednica, a temom biologije koja stoji iza fokusa, pamćenja i opšteg mentalnog funkcionisanja se bavi više od 15 godina.

Ovde možete da se prijavite.