fbpx

ALGORITAM SPAVANJA

Igor Rakić, osnivač Škole intelektualnih veština i Mangrowe Zajednice – otvara novi online program o uticaju spavanja na kognitivne sposobnosti.
Kurs je online i odvija se u 5 edukacija između kojih se nalaze konsultacije i ispunjavanje akcionih planova za učesnike.

Nedostatak jutarnje i dnevne energije, hronični umor, moždana zamagljenost, letargija, nedostatak vedrine i osećaj “tihog stanja lošeg imuniteta” ima 80% zdravih odraslih ljudi. Od 2016te do danas napravljeno je više od 17000 studija koje pokazuju da je veliki deo uzroka ovih simptoma – nepravilnost u neurobiološkim procesima koji se odvijaju tokom spavanja.

Deprivacija (spavanje kraće od 7h), ili nekvalitetan san (nemogućnost organizma da uđe u 4 faze dubokog spavanja) su i zvanično od strane naučne zajednice i Svetske zdravstvene organizacije proglašene uzrokom povećanja rizika od sindroma naglog uspavljivanja, preranog metaboličkog i estetskog starenja kao i osnov za privremeno ili trajno umanjenje mentalnih sposobnosti. Osnov su anksioznosti, depresivnih stanja, ali i težih patologija poput raka prostate, dojke i creva.

Stabilizacijom arhitekture spavanja – kroz par nedelja svi uzročnici osećaja umora, lošeg kognitivnog funkcionisanja i emocionalnog disbalansa u velikoj meri mogu da se otklone. Našem neurobiološkom ekosistemu je potreban povratak na “fabrička podešavanja”

Ako vam je stalo da se ponovo osećate bistro, snažno, fokusirano i poletno – dobrodošli ste.

Zasnovan na najnovijim istraživanjima sprovedenim u nekoliko univerzitetskih i istraživačkih centara, “Algoritam Spavanja” je prvi program na Balkanu na tu temu koji šira publika može da pogleda.

Počiva na naučno potvrđenim saznanjima iz oblasti neuronauke – sve što ćete saznati su naučne istine, praktičmo su primenljive i proverljive su. Za pohađanje ovog kursa, iako je pun naučnog sadržaja nije potrebno prethodno predznanje. Smišljen je sa ciljem biološkog opismenjavanja, ali i da onima koji se ovom temom bave dublje da najnovije rezultate koji dolaze iz naučne zajednice.

AS Program obuhvata teme o posledicama lošeg kvaliteta sna, pokriva razjašnjenje strukture idealnog procesa spavanja kao i alate za njegovu optimizaciju.

Ideja kursa je da pomoću uvođenja bihejvioralnih strategija (novih ponašanja), unosa hrane i suplemenata kroz pet nedelja osnažimo proces spavanja i da ojačamo fiziološku snagu, fokus, podignemo stepen intelektualnih sposobnosti o izbalansiramo emocije (umanjimo letargiju, anksioznost i promenu raspoloženja).

Edukacija počinje ulaznim i završava se izlazmim testiranjem (SATED test o kvalitetu spavanja). Predavanja pratite se u vreme koje vama odgovara – jednom nedeljno oko 60 minuta.

Dostupna su na bilo kom uređaju – zauvek.
Na kraju imamo izlaznu procenu tako da imate u merljiv trag ovog procesa.

Takođe, ulaskom u program postajete deo zajednice od oko 4000 ljudi koji aktivno rade na razvoju kognitivnih, emocionalnih socijalnih, bioloških i ostalih sposobnosti potrebnih ljudima za kvalitetniji praktični život. Dobijate pristup brojnim sadržajima, kao i “klupskim cenama” svih edukacija.

U prilogu se nalazi PDF sa detaljnim opisom kursa.

Ovde možete da se prijavite.